Wegens werken, zal op 6, 7 en 8 mei de hoofdingang van MCH Leuven afgesloten zijn.
Je bereikt MCH via de ondergrondse parking, neem de lift of trap.


A cause du travail, l'entrée principale de MCH Leuven sera fermée les 6, 7 et 8 mai.
Vous pouvez accéder à MCH par le parking souterrain, prends les escaliers ou l'ascenseur.


Due to works, the main entrance of MCH Leuven will be closed on May 6, 7 and 8.
You can reach MCH via the underground parking, take the elevator or stairs.

Interessante links voor patiënten

Wat is nexuzhealth?

Nexuzhealth is een digitaal platform voor patiënten en zorgverleners, dat ontwikkeld is door een samenwerking tussen UZ Leuven en Cegeka.

Het is een applicatie voor het beheer van elektronische patiëntendossiers. Zowat de helft van de ziekenhuizen in ons land is intussen in dit samenwerkingsverband gestapt. Het grote voordeel is dat ziekenhuizen en zorginstellingen nauwer samenwerken en dat binnen één centraal dossier. De lijst van nexuzhealth-zorginstellingen groeit nog steeds. Je vindt een actueel overzicht op deze website.

Wat is mynexuzhealth?

Mynexuzhealth is een beveiligde webtoepassing waarmee je als patiënt op elk gewenst moment je medisch dossier online kan raadplegen. Je vindt er onder andere je afspraken, medische verslagen, facturen, radiologisch beeldmateriaal enz. Met Mynexuzhealth krijg je dus vlot toegang tot jouw persoonlijk patiëntendossier en vanaf maandag 9 oktober 2023 maakt MCH ook gebruik van de afsprakenmodule van mynexuzhealth. Ruim 1 miljoen patiënten gebruiken vandaag al de applicatie in hun contacten met hun zorgteam, hetzij via de computer of via de smartphone. Jij volgt toch ook?

Ontdek alle mogelijkheden op mynexuzhealth.be

Je kan via de app je medisch dossier raadplegen. Altijd toegang tot je dossier en ontvang meldingen bij belangrijke berichten.

Via de mynexuzhealth-app

Via de website

Je kan op drie verschillende manieren aanmelden op mynexuzhealth:


Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot jouw dossier.

Via de mynexuzhealth-website

Surf naar www.mynexuzhealthe.be en kies de manier waarop je je wenst aan te melden:

  • Met jouw mynexuzhealth-codekaart.
  • Via CSAM:
    • met jouw elektronische identiteitskaart (eID);
    • met itsme® (een app op jouw smartphone);
    • een unieke code gegenereerd door een mobiele applicatie.

Ja, als ouder kan je toegang krijgen tot het dossier van jouw kind. De werkwijze is verschillend afhankelijk van de leeftijd van jouw kind.

Lees hier hoe je toegang kan krijgen ouder-kind/koppeling -15 jaar

Lees hier hoe je toegang kan krijgen ouder-kind/koppeling +15 jaar


Als patiënt van een nexuzhealth-ziekenhuis heb je rechtstreeks toegang tot de medische verslagen en stukken uit jouw elektronisch patiëntendossier. Jouw dossier kan bepaalde medische termen of andere gegevens bevatten die voor jou niet duidelijk zijn of die vragen oproepen. De beschikbare informatie werd immers niet bewerkt en niet aangepast qua taalgebruik, inhoud of vorm. Bovendien worden verslagen niet alleen opgesteld op basis van elementen die vastgesteld worden tijdens het onderzoek, de raadpleging, de ingreep of het contact, maar ook op basis van informatie die al aanwezig is in jouw patiëntendossier.

Hebt je vragen of wens je meer informatie? Bespreek dit met jouw huisarts of behandelende arts tijdens een consultatie. Vragen over jouw dossier kunnen niet via telefoon of e-mail besproken worden. Informatie uit jouw elektronisch patiëntendossier is strikt persoonlijk en vertrouwelijk. Spring er voorzichtig mee om en deel geen informatie met derden die er geen recht op hebben.


Op de website van Mynexuzhealth vind je het antwoord op veelgestelde vragen over nexuzhealth, de toegang tot een patiëntendossier en de app.

Toegang tot je elektronisch patiëntendossier

Het elektronisch patiëntendossier optimaliseert de communicatie en overdracht tussen de verschillende zorgverleners die samen voor jouw zorg instaan. Je patiëntendossier is strikt vertrouwelijk en alleen toegankelijk voor zorgverleners die bij jouw zorg betrokken zijn.

Je kan op elk moment jouw elektronisch patiëntendossier raadplegen via MyNexuzHealth, een beveiligde webapplicatie voor patiënten van ziekenhuizen die bij NexuzHealth zijn aangesloten. Indien je patiënt bent van een ziekenhuis dat eveneens deel uitmaakt van het NexuzHealth-netwerk, dan kan je via deze applicatie ook daarvan verslagen, beelden en onderzoeksresultaten raadplegen. Bekijk de lijst van zorginstellingen die eveneens met het KWS werken.

Je kan jouw medische verslagen, radiologisch beeldmateriaal en laboratoriumresultaten van MCH online raadplegen.

Wanneer zijn jouw resultaten online beschikbaar?

Verslagen

  • Klinische verslagen zijn 7 dagen nadat ze gevalideerd zijn door de behandelende arts-specialist beschikbaar.
  • Dat wil zeggen dat het soms wel tot enkele weken na de datum van je onderzoek kan duren alvorens een verslag in mynexuzhealth (MNH) zichtbaar is. Dat komt omdat er vaak wel enkele dagen verlopen tussen het moment van het onderzoek en het moment dat de arts zijn verslagen heeft goedgekeurd.

Voorbeeld: je komt op 1 juli op consultatie. De arts valideert op 14 juli. Je ziet het verslag in MNH pas op 21 juli.

  • Voor de huisarts is het verslag onmiddellijk beschikbaar na validatie.

Radiologische beelden

  • Beelden en medisch verslagen van radiologische onderzoeken zijn 7 dagen na validatie beschikbaar.
  • Voor de aanvragende arts worden de beelden en het rapport de dag zelf doorgestuurd.
  • Bij een screeningsmammografie ,in het kader van een bevolkingsonderzoek borstkanker, gaan de resultaten eerst naar UZ Leuven voor een tweede lezing. Het resultaat is beschikbaar na ongeveer 3 weken

Laboratoriumresultaten

  • De eerste 24 uur zijn de resultaten enkel voor de aanvragende arts zichtbaar.
  • De resultaten zijn zichtbaar 24 uur na afwerking van de volledige labo-aanvraag.
  • In functie van de gevraagde analyses kan de analysetijd variëren. De meerderheid van de labo-aanvragen is binnen de 24 uur afgewerkt en >95% binnen 5 dagen

Wat betekent ‘validatie’? In een aantal gevallen maakt de arts-specialist eerst een voorlopig verslag of wordt een verslag uitgetypt door het medisch secretariaat. Validatie betekent dat jouw arts-specialist het verslag nalas en zijn akkoord gaf dat het mag vrijgegeven worden.

Infobrochure online patiëntendossier

Download onze informatiebrochure over het online patiëntendossier Mynexuzhealth.

Je kan een afschrift aanvragen van je patiëntendossier.