"Zorgzaam Leuven" boven doopvont gehouden

Dinsdagavond 6/3/2018 was het startevent van Zorgzaam Leuven, het Leuvens pilootproject rond de reorganisatie van chronische zorg. Het is een langlopend regio-veranderingstraject, met een pilootfase in de periode 2017-2021.

Dit Leuvens consortium omvat intussen bijna 60 organisaties en wordt geleid door een stuurgroep waarin zowel de stad Leuven, patiëntengroepen, welzijnszorg als eerste- en tweedelijnsorganisaties vertegenwoordigd zijn.

Het enthousiasme van de projectcoördinatoren Marie Van de Putte (apotheker), Gijs Van Pottelbergh (huisarts) en Emelien Lauwerier (klinisch psychologe) vond zijn weerspiegeling in het programmaverloop want verscheidene sprekers wisten de volgelopen auditoriumzaal van UZ Leuven te boeien.

Sprekers waren o.a. Minister Maggie De Block, mevrouw Bieke Verlinden, Leuvense schepen van sociale zaken en prof. Walter Sermeus.

Een memorabel moment voor MCH was de ondertekening van de conventie "chronische zorg" door onze voorzitter Raad van Bestuur dr. Jef Van Deun en de directeur-generaal van het RIZIV dr. Ri De Ridder.

MCH zal dit project ondersteunen zodat het verder kan groeien en engageerde zich om de rol op te nemen van de administratieve partner.

 

 

Share