MCH zet fiets in voor stalenophaling in de Leuvense binnenstad

 

MCH startte deze maand met een fietstoer in de Leuvense binnenstad. De fietstoer maakt deel uit van de optimalisatie van de routeplanning om zo de dienstverlening naar de huisartsen te verbeteren en te zorgen voor een efficiëntere stalentoevoer in het labo.  Het aantal routes werd uitgebreid van 16 naar 28 routes, waarvan er dagelijks 4 met de fiets gebeuren. Het circulatieplan van Leuven gaf de nieuwe toerplanning een duwtje in de rug . Met het fietsproject  zet MCH in op een duurzame manier van transport en van tewerkstelling. We vermijden files en reduceren CO2-uitstoot. We bouwen zo mee aan een gezonde en leefbare stad. Ook gaan onze pick-upmedewerkers  de sportieve toer op. Hiermee maakt MCH een werkklimaat dat een optimale, mentale en fysieke gezondheid voor onze medewerkers voorop stelt.   

Dit is een nieuwe en innovatieve manier van stalenophaling. Aan het project ging een aantal maanden studiewerk vooraf. De geschikte fiets en adequate uitrusting voor de fietsers werden voorzien om de stalen van de huisartsen op een veilige, vlotte en kwaliteitsvolle manier naar het laboratorium te transporteren. Dagelijks zullen er op deze manier 500 stalen naar het MCH-labo gebracht worden. Onze rood met witte bakfiets zal vanaf nu deel uitmaken van het Leuvense autoluwe straatbeeld.

Op 1 maart gebeurde de officiële inhuldiging van de fietstoer in aanwezigheid van Burgemeester Tobback, Schepen Devlies en Schepen Ridouani. Ook Leuven 2030 was aanwezig op de inhuldiging.

Share