Rookstopcursus in groep

Leer stoppen met roken en volhouden in groep onder begeleiding van tabakologe Ann Meers. 

Leer stoppen met roken... en volhouden in 8 lessen!

Waarom? 

Roken is een belangrijke risicofactor in het ontstaan en het in stand houden van heel wat gezondheidsproblemen. Om het risico op nieuwe of bijkomende verwikkelingen zo klein mogelijk te houden, is rookstop een belangrijke en gezonde beslissing. Een extra duwtje in de rug kan helpen!

Je stopt samen met anderen. Waarom in groep?

Stoppen in groep kan een ondersteuning zijn voor je motivatie en je doorzettingsvermogen. Het samenkomen op vastgestelde momenten, de gesprekken in groep, en de begeleiding door een erkend tabakoloog, verhogen extra de slaagkansen op een succesvolle rookstop. De erkende tabakoloog leidt alles in goede banen, biedt steun en geeft belangrijke informatie en advies.

Dit programma staat open voor alle patiënten en bezoekers van MCH, hun rokende partner en andere geïnteresseerden in groepssessies.

Hoe verloopt de begeleiding?

Het programma bestaat uit 8 samenkomsten, verspreid over enkele maanden. Tijdens 3 voorbereidende bijeenkomsten staan we stil bij de eigen rookgewoonten. We gaan op zoek naar de moeilijke momenten, die de drang naar een sigaret uitlokken, en naar vaardigheden om anders om te gaan met deze momenten. We staan ook stil bij het gebruik van ondersteunende medicatie. 

De definitieve stopdag plannen we voor sessie 4. Het is tijd om de voorbereidingen om te zetten in actie. Daarna komen we nog een viertal keer samen om elkaar een hart onder de riem te steken in het blijven volhouden van de rookstop. 

Om de kwaliteit van de groepsbegeleiding te garanderen, ligt het maximum aantal deelnemers op 15 personen en is je aanwezigheid bij elke sessie noodzakelijk.

Data

De rookstopbegeleiding zal plaatsvinden dinsdagnamiddag van 17u tot 18u30 op volgende data: 3/3, 10/3,17/3, 31/3, 14/4, 28/4, 12/5, 26/5. 

De eerste 3 sessies zijn wekelijks gepland, de volgende 5 sessies zijn tweewekelijks. 

Plaats

De sessies zullen telkens doorgaan op onderstaand adres:

MCH
Hardstraat 12
1970 Wezembeek-Oppem

Info en inschrijven 

Indien u meer informatie over de groepsbegeleiding 'rookstop' kan je op dinsdagnamiddag terecht bij tabakoloog Ann Meers via het onthaal van MCH (02 785 03 45).

Indien je dit rookstopprogramma wenst te volgen, kan je je inschrijven:

- Door de inschrijfstrook op deze folder in te vullen en binnen te brengen bij MCH Wezembeek-Oppem

- Door de inschrijfstrook elektronisch door te sturen naar ann_meers@mchlvwo.be

Share