Pick-up - Laboratorium MCH

Pick-up aanvragen:

Pick-up van stalen kan telefonisch aangevraagd worden op 016/310 191 >> keuze 2
Of via Hospiview in enkele stappen.

Ochtendpick-up vóór 10u aanvragen

Avondpick-up vóór 17u aanvragen

Informatie

De labostalen worden door een eigen ophaaldienst ingezameld. Het pick-up team haalt snel en efficiënt op verschillende tijdstippen overdag, 's avonds en op zaterdag de stalen bij de huisartsen op.
U kan de pick-up opbellen wanneer u stalen heeft of de pick-up kan vast langskomen indien u dagelijks stalen heeft. Deze afspraken worden gemaakt in overleg met de pick-up verantwoordelijke. Te bereiken via mail info@mchlvwo.be of 016/310 400.

Nabellen dient beperkt te worden tot echt dringende stalen. Het veranderen van een pick-up ronde om terug te rijden doorbreekt de efficiëntie. Zo vertragen ook alle stalen van uw collega-artsen. Niet dringende-stalen mogen gerust enkele uren op kamertemperatuur bewaard blijven. Overnacht bewaart u ze beter in de koelkast, behalve citraatbuizen (blauw). Deze bewaart u best altijd op kamertemperatuur. Graag vermelden aan de telefoon indien het om een dringende staal gaat.

Stalen mogen door de patiënt of arts ook steeds afgegeven worden in de vestiging van MCH te Leuven of Wezembeek-Oppem. Ze moeten altijd samen met een aanvraagformulier in een zakje gestoken worden. Een stalenbus staat ter beschikking om uw stalen in te deponeren tijdens de sluitingsuren van MCH.

Economaatformulieren mogen eveneens met de pick-up meegegeven worden. Bij de volgende ophaling van de ochtendstalen zal u de bestelling ontvangen.

Medische post en getuigschriften voor de tarificatiedienst (LTD3 of BTD) mag u ook meegeven met de pick-up wanneer zij langskomen voor een labostaal.

Volle naaldcontainers kunnen sinds de nieuwe milieuwet niet meer meegegeven worden met de pick-up. (Cfr. afvalattest)

Share