Cebam

Een goede informatievoorziening is uiterst belangrijk in het kader van een kwaliteitsvolle zorgverlening. De overheid financiert daarom de Cebam Digital Library for Health (CDLH) voor alle zorgverleners. Deze digitale, medische bibliotheek is een samenwerking tussen het RIZIV en het Centrum voor Evidence Based Medicine (Cebam) dat expertise heeft in het valideren van wetenschappelijke, medische informatie. Ook voor huisartsen is Evidence Based Practice van belang.

Deze digitale, medische bibliotheek bevat Point-of-care bronnen zoals EBMPracticeNet, DynaMed Plus en Clinical evidence; (inter)nationale richtlijnen (bv. KCE, WHO, Nice-guidelines van NHS); systematische reviews (Cochrane); full-text toegang tot internationale, gerenommeerde, medische tijdschriften zoals BMJ, JAMA, The Lancet, etc. Je vindt er ook geneesmiddeleninformatie (BCFI, Micromedex,…), patiënteninformatie, bibliografische databanken en nog veel meer.

Het is noodzakelijk om u te registreren op de website www.cdlh.be. MCH heeft een aansluiting genomen om haar leden gratis toegang te verlenen tot dit platform (CDLH). U hoeft zich alleen maar te registreren. Voor niet-leden wordt er door Cebam een bijdrage van 100Ä/ jaar gevraagd. Er is een proefperiode van 30 dagen na registratie voorzien alvorens Cebam u een nota opstuurt.

Aanmelden op de Cebam Digital Library for Health

 

Share