Huisartsennascholing

Preview: Nascholingskalender 2019 - 2020
Klik hier voor het nieuw overzicht van de nascholingen.

Klik hier om u in te schrijven voor de nascholingen van de maanden november en december 2019. 

Opgelet: wijziging aanvangsuur avondnascholing van MCH iedere derde donderdag van de maand. Aanvang om 20u.

Middagnascholing 12/11/2019 -  Euthanasie: theorie en praktijk. Wat moet de huisarts weten?   Klik hier om in te schrijven voor deze nascholing
In het maatschappelijk debat heersen nog veel onduidelijkheden rond theorie en praktijk van euthanasie: 'de dokter wil geen euthanasie uitvoeren bij mijn moeder met dementie, nochtans liggen haar papieren klaar'..., 'dokter, een hond laat je toch zo niet sterven'..., 'ze hebben mijn broer doodgespoten met morfine'... Ook voor zorgverstrekkers is de situatie rond levenseindebeslissingen niet altijd evident: de vraag van de patiënt naar euthanasie wordt nog dikwijls omzeild,  euthanasie bij psychisch lijden of levensmoeheid blijft een heikel thema, ... Aan de hand van casussen en discussie proberen we theorie en praktijk dichter bij mekaar te brengen.

Most Wanted: moderatoren voor de avondnascholing van MCH (derde donderdag van de maand om 20u). 

Je leidt de avond in en modereert de vragen na de presentatie. Je krijgt daarvoor eeuwige dank en ....een dubbel aantal accrediteringspunten. Aanmelden kan bij Birgitte.Schoenmakers@kuleuven.be of via focus@mchlvwo.be.

Microscopie Training 

Microscopie in de huisartspraktijk kan soms een snel diagnostisch hulpmiddel zijn. Tijdens deze basistraining microscopie wordt er ingegaan op het herkennen van de belangrijkste elementen aanwezig in klinische stalen. Hoe herken je witte bloedcellen, rode bloedcellen en epitheelcellen? Hoe zien bacteriën, gisten en Trichomonas er uit onder de microscoop?
 
De 2 sessies verlopen in kleine groepjes en vinden plaats in het laboratorium in MCH Leuven. Wil je graag deelnemen? Schrijf je snel in via onderstaande links. 

Microscopie training woensdag 13 november 2019 om 14 uur - Volzet

Microscopie training woensdag 20 november 2019 om 14 uur - Volzet

Je kan jezelf op een wachtlijst zetten via info@mchlvwo.be

Lessen: Basic EKG's en Advanced EKG's

EKG's worden courant afgenomen in de huisartsenpraktijk. 
MCH organiseert in MCH Wezembek-Oppem twee sessies: Basic EKG's en Advanced EKG's van 20u tot 22u.
De lesgevers zijn de 4 cardiologen van MCH: dr Evelyn Hill, dr. Roxana Maria Voigt, dr. Agnieszka Ciarka en dr. Jozef Vermeylen. 

Basic EKG's sessie op donderdag 7 november om 20u - Schrijf je in

Advanced EKG's sessie op donderdag 12 december om 20u - Schrijf je in

Vascular symposium 7 december 2019 - Programma 

Moderatoren gezocht

Moderatoren gezocht voor de avondnascholingen Werkgroep Huisartsen MCH. Op de derde donderdag van de maand.
Als moderator leidt u de avond in goede banen en zorgt u voor het vraaggesprek na de lezing. Als moderator ontvangt u dubbele creditpoints voor deze nascholingen. Geïnteresseerd? Stuur een mailtje met uw voorkeursdatum en we plannen u in. Mailen naar het secretariaat Focus: focus@mchlvwo.be

Programma manuele geneeskunde 2019

Basisopleiding Palliatieve Zorg voor Artsen 2019-2020

Share