Huisartsennascholing

Preview: Nascholingskalender 2019 - 2020
Klik hier voor het nieuw overzicht van de nascholingen.

Klik hier om u in te schrijven voor de nascholingen van de maanden november en december 2019. 

Opgelet: wijziging aanvangsuur avondnascholing van MCH iedere derde donderdag van de maand. Aanvang om 20u.

Middagnascholing 10 december 2019 om 12u

Zorgprogramma's COPD en Hartfalen in eerste lijn: screening, vroege diagnostiek en praktische toepassingen

Enige tijd geleden zijn we in de Leuvense regio gestart met het implementeren van de zorgprogramma's COPD en Hartfalen. Een belangrijk aspect hiervan is de vroege detectie. Voor hartfalen zal er daarom ingegaan worden op het gebruik van diagnostische testen en algoritme. In het zorgprogramma COPD heeft spirometrie een bepaalde waarde in de screening en opvolging. We geven hier even een opfrissing. Tot slot vraagt zogenaamde disease management dat zorg proactief, gestructureerd en kwalitatief verloopt. De nodige tools hiervoor zijn vaak ook reeds terug te vinden in je eigen software programma. 

Programma Middagnascholing
12u - 12u15: dr. Gijs Van Pottelbergh, huisarts, onderzoeker Intego-project ACHG: Inleiding zorgprogramma's in Leuvense regio.
12u15 - 13u: dr. Stephanie Everaerts, senior assistent pneumologie en PhD in COPD: Screening COPD en interpretatie spirometrie.
13u - 13u30: dr. Bert Vaes, huisarts, docent huisartsgeneeskunde ACHG: Vroege detectie hartfalen.
13u30 - 14u: dr Bert Vaes, huisarts, docent huisartsgeneeskunde ACHG: Mogelijkheden van HA software ifv populatiemanagement en opvolging. 

Avondnascholing 19 december 2019 om 20u


Dr. Kristien Corvers en dr. Katrien Samoy zullen de presentatie starten met een opfrissing van de anatomie van het vestibulair systeem om aan de hand hiervan de functie van het evenwichtssysteem te duiden. Nadien zullen ze dieper ingaan op het belang van een grondige anamnese en klinisch vestibulair onderzoek om zo tot een differentieel diagnose te komen. De nadruk zal hierbij liggen op de vestibulaire pathologie. 


Most Wanted: moderatoren voor de avondnascholing van MCH (derde donderdag van de maand om 20u). 

Je leidt de avond in en modereert de vragen na de presentatie. Je krijgt daarvoor eeuwige dank en ....een dubbel aantal accrediteringspunten. Aanmelden kan bij Birgitte.Schoenmakers@kuleuven.be of via focus@mchlvwo.be.

Microscopie Training 

Microscopie in de huisartspraktijk kan soms een snel diagnostisch hulpmiddel zijn. Tijdens deze basistraining microscopie wordt er ingegaan op het herkennen van de belangrijkste elementen aanwezig in klinische stalen. Hoe herken je witte bloedcellen, rode bloedcellen en epitheelcellen? Hoe zien bacteriën, gisten en Trichomonas er uit onder de microscoop?
 
De 2 sessies verlopen in kleine groepjes en vinden plaats in het laboratorium in MCH Leuven. Wil je graag deelnemen? Schrijf je snel in via onderstaande links. 

Microscopie training woensdag 13 november 2019 om 14 uur - Volzet

Microscopie training woensdag 20 november 2019 om 14 uur - Volzet

Je kan jezelf op een wachtlijst zetten via info@mchlvwo.be

Lessen: Basic EKG's en Advanced EKG's

EKG's worden courant afgenomen in de huisartsenpraktijk. 
MCH organiseert in MCH Wezembek-Oppem twee sessies: Basic EKG's en Advanced EKG's van 20u tot 22u.
De lesgevers zijn de 4 cardiologen van MCH: dr Evelyn Hill, dr. Roxana Maria Voigt, dr. Agnieszka Ciarka en dr. Jozef Vermeylen. 

Basic EKG's sessie op donderdag 7 november om 20u - Schrijf je in

Advanced EKG's sessie op donderdag 9 januari om 20u - Schrijf je in

Vascular symposium 7 december 2019 - Programma 

Programma manuele geneeskunde 2019

Programma manuele geneeskunde 2020

Basisopleiding Palliatieve Zorg voor Artsen 2019-2020

Share