Waarom samenwerken?

Het Medisch Centrum voor Huisartsen wordt al meer dan 50 jaar beheerd door huisartsen en is uitgegroeid tot een vaste waarde in de huisartsengeneeskunde in Vlaams-Brabant.

MCH heeft als doel het uitoefenen van de huisartsengeneeskunde te vergemakkelijken en te verbeteren.

MCH biedt professionele ondersteuning aan de huisarts en zijn patiënt in samenwerking met een 100-tal specialisten in de polikliniek met vestigingen in Leuven en Wezembeek-Oppem. Beide beschikken over een dienst medische beeldvorming.

Patiënten met lichte zorgvragen komen niet in het ziekenhuis terecht

Onnodige doorverwijzingen en onderzoeken worden vermeden

Betere afstemming van de zorg rond de patiënt, samenwerking huisarts - specialist

Anderhalvelijnszorg: antwoord op de uitdagingen van de gezondheidszorg volgens de doelstellingen van de gezondheidszorgsystemen

Medisch dossier in KWS, elektronische laboaanvragen en - rapportering 

Verbonden met de polikliniek is het klinisch labo, waar de huisarts bloedstalen kan laten analyseren. Het laboratorium van MCH levert kwaliteitsvolle analyses af en zorgt voor een vlotte dienstverlening voor de patiënt en huisarts. De meeste resultaten kunnen na enkele uren dezelfde dag aan de huisarts via elektronische weg worden bezorgd. Wil de huisarts meer toelichting over bepaalde laboresultaten, dan kan er steeds beroep worden gedaan op één van de vijf biologen.

Share