Specialisten info

U kan hier een overzicht vinden van alle specialismen en een lijst van alle specialisten met de vermelding van hun interessegebied, welke technische onderzoeken kunnen uitgevoerd worden en aan welke ziekenhuizen de specialisten nog verbonden zijn. klik hier

 Uurrooster Leuven

 Uurrooster Wezembeek-Oppem

 

Specialist in de kijker: dr. Laetitia Kubasiewicz

Dr.Kubasiewicz is nefroloog en houdt consultatie in Wezenbeek-Oppem op maandag van 9u tot 11.

Dr. Laetitia Kubasiewicz studeerde in 2001 af als arts aan de KU Leuven. Zij voltooide in 2007 de specialisatie tot internist en nefroloog in UZ Leuven en Vlaamse perifere ziekenhuizen, maar ook in het Verenigd Koninkrijk.

Sinds 2008 werkt zij als nefroloog in de Kliniek Sint Jan te Brussel.

Zij is verantwoordelijk nefroloog van het
low care dialysecentrum te Valida,
Sint-Agatha-Berchem, een samenwerking met UZ Brussel. Tevens is zij consulent in het Sint Mariaziekenhuis te Halle, op de
low care dialyse-eenheid (onderdeel van de dienst nefrologie Kliniek Sint Jan) waar ook een nefrologische raadpleging wordt gehouden en on-site consulten worden gegeven.

De ambulante nefrologie focust vooral op oppunstelling, diagnostiek en opvolging van nierziekten. Tevens maken een groot aantal patiënten deel uit van het Zorgtraject Chronische Nierinsufficiëntie of zij komen hiervoor in aanmerking (eGFR<45ml/min/1,73 m²). Dit draagt ertoe bij dat de patiënt met nierinsufficiëntie zorgvuldig multidisciplinair (huisarts,nefroloog, diëtist, thuismonitoring van oa. bloeddruk, ...) kan worden opgevolgd zodat de evolutie van de ziekte kan worden afgeremd. Op deze manier kan het moment waarop dialyse eventueel zou moeten gestart worden uitgesteld. Er wordt ook getracht om de mensen tijdig te verwijzen voor een niertransplantatie (levende donatie of wachtlijst voor een nier van een overleden donor) om de dialyse te vermijden of de tijd aan dialyse aanzienlijk te verkorten. De toename van de geriatrische populatie de laatste jaren heeft de aandacht verschoven naar de levenskwaliteit en conservatieve eerden dan invasieve theapieën, in samenspraak met de patiënt, huisarts en de familie. In de nefrologie is dit een belangrijk topic, gezien de grote impact die een dialysebehandeling heeft op het leven van de patiënt.

Dr. Kubasiewicz heeft een bijzondere interesse voor de internistische problemen bij zwangere vrouwen, die zij poliklinisch opvolgt voornamelijk binnen het luik van zwangerschapshypertensie van de hypertensiekliniek van Sint Jan. De laatste jaren is er in dit domein een evolutie geweest, met name een verbetering van de methoden voor opsporen van vrouwen met risico op pre-eclampsie, nieuwe biomerkers en op tijd starten van een preventieve therapie met Aspirine in lage dosis.

In het MCH doet zij raadpleging algemene nefrologie, volgt zij patiënten in het Zorgtraject Chronische Nierinsufficiëntie.

Share