Specialisten info

U kan hier een overzicht vinden van alle specialismen en een lijst van alle specialisten met de vermelding van hun interessegebied, welke technische onderzoeken kunnen uitgevoerd worden en aan welke ziekenhuizen de specialisten nog verbonden zijn. klik hier

 Uurrooster Leuven

 Uurrooster Wezembeek-Oppem

 

Specialist in de kijker - dr. Maarten Van Nuffel & dr. Jantine Posthuma de Boer

Dr. Maarten Van Nuffel is orthopedisch chirurg en houdt consultatie in MCH Leuven sinds november 2015.

Dr Van Nuffel studeerde geneeskunde aan de KU Leuven en volbracht zijn specialisatie in de orthopedie aan het UZ Leuven. Nadien bekwaamde hij zich nog 2 jaar verder in de hand- en polschirurgie met fellowships in het UZ Leuven, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Spanje en Zuid-Afrika. Hij behaalde het Europees diploma in de handchirurgie in juni 2015.

Zijn interessegebieden zijn dan ook akute en chronische hand- en polspathologie. Daarnaast maakt hij in het UZ Leuven deel uit van verschillende multidisciplinaire teams voor de behandeling van congenitale handpathologie, obstetrische plexus brachialis letsels en cerebral palsy. Ten slotte is hij ook betrokken in de behandeling van bovenste lidmaat problemen bij volwassen patiënten met spasticiteit, traumatische plexus letsels en tetraplegie op campus Pellenberg.

Aanslepende polspijn zonder duidelijke radiologische afwijkingen blijft één van meer uitdagende problemen in de courante hand- en polspathologie. Meestal is de onderliggende oorzaak een ligamentair letsel en/of synovitis. De voorbije decennia is de arthroscopische kennis van de pols en duimbasis stelselmatig toegenomen, niet alleen diagnostisch maar ook therapeutisch. Heel wat letsels zullen dan ook arthroscopisch behandeld worden bij falen van conservatieve behandeling.

In de nasleep van de Covid-19 crisis kreeg Dr. Van Nuffel de hulp van een collega uit het UZ Leuven, Dr Posthuma de Boer, om de achterstand van de eerste lockdown in te halen. Deze samenwerking leidde tot een belangrijke verkorting van de wachttijden voor zowel raadpleging als operaties. Aangezien deze wachttijden bij Dr. Van Nuffel in de eerste helft van 2021 ook sterk zouden oplopen door het afwerken van zijn doctoraat, werd besloten deze samenwerking verder te zetten.

Dr. Jantine Posthuma de Boer voltooide haar doctoraat in de medische wetenschappen in 2014 en haar opleiding orthopedie in 2019, beiden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds december 2019 bekwaamt ze zich verder in de hand- en polschirurgie in het UZ Leuven. Haar aanpak, zowel conservatief als chirurgisch, is zeer gelijkaardig aan die van Dr Van Nuffel, gezien zij ook in het UZ Leuven dagelijks samenwerken. In MCH zijn zij in principe samen aanwezig en doen parallel consultatie; complexe casussen worden onderling overlegd.

Consultatie-uren: woensdag om de 2 weken, van 8u30 tot 12.00u. Share