Specialisten info

U kan hier een overzicht vinden van alle specialismen en een lijst van alle specialisten met de vermelding van hun interessegebied, welke technische onderzoeken kunnen uitgevoerd worden en aan welke ziekenhuizen de specialisten nog verbonden zijn. klik hier

 Uurrooster Leuven

 Uurrooster Wezembeek-Oppem

 

Specialisme in de kijker: diabetesraadpleging MCH Leuven

Deze maand proberen we een duidelijk beeld te scheppen van wat de diabetesraadpleging in Leuven juist inhoudt.

Het diabetesteam bestaat uit 2 specialisten: dr. Dedeyne en dr. Delaunay, de verpleegkundige-diabeteseducator Marleen Van Bael, de podologe Ellen Busschots en diëtistes Wendy De Munter en Anne Marie Lauwers.

Dr. Lieve Dedeyne is arts-specialist in inwendige ziekten, opgeleid aan KU Leuven. Op de raadpleging in MCH ziet zij enkel type 2 diabetespatiënten. De consultaties in kader van het zorgtraject diabetes gebeuren onder supervisie van Prof. Mathieu. Mits akkoord van de huisarts wordt in kader van zorgtrajecten multidisciplinair samengewerkt met de diabetes-educator mevr. Van Bael.

De diabetes-raadpleging is op de 2de en 4de vrijdagvoormiddag in MCH en 1ste en 3de vrijdagvoormiddag in UZ Gasthuisberg. Diabetespatiënten kunnen echter ook bij haar terecht op de andere (algemeen inwendige) consultatiedagen in MCH."

 

Dr. Delaunay Els is arts-specialist  in endocrinologie-diabetologie. Zij kreeg haar medische opleiding aan KU Leuven. In  MCH ligt haar focus zowel op diabetespatiënten (geïncludeerd in zorgtraject of op perorale antidiabetica), als op schildklierpathologie en andere algemene endocrinologische pathologie. Ze werkt eveneens in het Heilig-Hartziekenhuis in Leuven, waar ze patiënten kan includeren in de diabetesconventie en verder kan opvolgen. Ook patiënten met schildklierproblemen of andere hormonale problemen, kunnen in het Heilig-Hartziekenhuis bij haar terecht. 
Consultatie-uren: woensdag van 9 uur tot 12 uur, om de week.

 

Marleen Van Bael is verpleegkundige van opleiding en heeft de erkenning als verpleegkundige - diabeteseducator. Zij is in de eerste plaats de coach van de diabetespatiënt type 2 met een voortraject of zorgtraject diabetes. Er wordt uitleg gegeven over diabetes in het algemeen, belang van gezonde voeding en beweging, voorkomen en behandelen van hypoglycemie. Vaardigheden zoals glycemiecontrole, incretine/insuline-injectie, voetzorg worden aangeleerd op maat van de patiënt. Thuiseducaties staan ook op het programma voor de minder mobiele diabetici. 

Consultatie-uren: woensdag van 9 uur tot 12 uur en vrijdag van 9 uur tot 13 uur.  

Anne Marie Lauwers en Wendy De Munter zijn diëtiste van opleiding. 

Anne Marie Lauwers houdt consultatie op vrijdag van 8.30 uur  tot 12.30 uur en zaterdag van 9 uur  tot 12.45 uur.

Wendy De Munter  houdt consultatie op dinsdag van 17 uur tot 21 uur en op woensdag van 8.30 uur tot 11.30 uur.

Bij de diëtistes kunnen patiënten terecht  voor  het aanpassen en opvolgen van voedings- en leefgewoontes bij diabetes. 

Bij Ellen Busschots kan de patiënt terecht voor behandelingen van diabetesvoetproblematiek.
Consultatie-uren:  maandag 13.45 uur tot 16 uur (om de week)  en zaterdag 8.30 uur tot 12.30 uur (om de week).


Share