Specialisten info

U kan hier een overzicht vinden van alle specialismen en een lijst van alle specialisten met de vermelding van hun interessegebied, welke technische onderzoeken kunnen uitgevoerd worden en aan welke ziekenhuizen de specialisten nog verbonden zijn. klik hier

 Uurrooster Leuven

 Uurrooster Wezembeek-Oppem

 

Specialist in de kijker - Dhr. Sam Van de Schoot

Sam Van de Schoot is klinisch neuropsycholoog, werkzaam in MCH Wezembeek-Oppem sinds 2018.

Hij behaalde zijn master in de Klinische Psychologie in 2011 (KULeuven), en specialiseerde zich verder als gerechtelijk expert (UGent) en binnen het domein van de neuropsychologie (KULeuven). Hij was eerder werkzaam als neuropsycholoog binnen het AZ Sint Maarten te Duffel (2012–2016) waar hij zich ontfermde over de diagnostiek en revalidatie van cognitieve, emotionele en sociale veranderingen bij patiënten met een niet-aangeboren-hersenletsel (NAH). Vanaf 2016 is hij voltijds zelfstandig neuropsycholoog.

Heden is hij verbonden aan :
- Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst
- Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven
- Algemeen Ziekenhuis Diest
- Privépraktijk in Herent

Hiernaast is hij verbonden aan het Vias Institute (voormalig BIVV) waar hij herstel- en rijgeschiktheidsonderzoeken uitvoert.

De neuropsychologie bestudeert het verband tussen ons brein en onze gedachten en gedragingen. Een neuropsychologisch onderzoek tracht de werking van onze hersenen in kaart te brengen. In elke levensfase is het mogelijk dat er cognitieve klachten ontstaan. Dit kan zijn oorsprong kennen binnen neurodegeneratieve veranderingen in het brein (bv. Alzheimer’s disease), maar wordt evenzeer ervaren binnen andere problematieken zoals ontwikkelingsstoornissen, hersentrauma, tot burn-out/depressie.

De neuropsycholoog onderzoekt door middel van nauwkeurig psychometrisch instrumentaria de aard, ernst, en mogelijke oorzaak van de cognitieve stoornis. Een nauwe samenwerking met het klinische werk en beeldvormend onderzoek uitgevoerd door de verwijzende neuroloog/geriater/psychiater, stelt ons in staat om de accuraatheid van diagnosestelling te vergroten en indien aangewezen een correct behandelplan op te stellen.

Een neuropsychologisch onderzoek duurt ongeveer twee uur. Bij vermoeden van een beginnende dementie voorziet het RIZIV, middels verwijsbrief opgesteld door de huisarts, een éénmalige tussenkomst in de kostprijs van het onderzoek.


Share