Specialisten info

U kan hier een overzicht vinden van alle specialismen en een lijst van alle specialisten met de vermelding van hun interessegebied, welke technische onderzoeken kunnen uitgevoerd worden en aan welke ziekenhuizen de specialisten nog verbonden zijn. klik hier

 Uurrooster Leuven

 Uurrooster Wezembeek-Oppem

 

Specialist in de kijker: dr. Sarah Deckers

Dr. Sarah Deckers is gynaecologe en houdt sinds 2016 consultatie in MCH te Leuven
op donderdagnamiddag van 14 uur tot 18 uur

Ze studeert in 2009 af als arts aan de KU Leuven. Zij specialiseert zich in de Gynaecologie en Verloskunde, en studeert af als specialist in 2014. Tijdens haar assistentschap werkt ze in 2 ziekenhuizen in België (UZ Leuven en OLV Aalst). Daarnaast krijgt ze de kans ervaring op te doen in het buitenland en gedurende 1 jaar werkt ze in Flinders Medical Centre in Adelaide (Australië). Dit buitenlands opleidingsjaar geeft haar een bredere kijk op de aanpak van diverse pathologieën binnen haar vakgebied en is zowel privé als professioneel een erg verrijkende ervaring. 

Dr. Sarah Deckers is een allround gynaecologe met bijzondere interesse in de verloskunde met prenatale echografie en de benigne gynaecologische ingrepen (zowel ambulant als in daghospitaal) is ze exclusief verbonden met de dienst Gynaecologie-Verloskunde van UZ Leuven.

Patiënten kunnen onder andere bij haar terecht voor routine gynaecologisch onderzoek met uitstrijkje, nazicht en advies bij kinderwens, nazicht van gynaecologische klachten (cyclusstoornissen, intermenstrueel of postcoitaal bloedverlies, dyspareunie, vaginale infecties, vulvovaginale klachten…) en voor bespreking van anticonceptie (inclusief plaatsing van een spiraaltje).

Vrouwen kunnen vanzelfsprekend ook bij haar terecht voor opvolging van de zwangerschap met inbegrip van de drie screeningsechografieën. Zwangeren ziet ze graag voor een eerste controle rond een amenorreeduur van 8-9 weken; door middel van een vaginale echografie kan dan de intrauteriene lokalisatie van de zwangerschap worden bevestigd en kan een goede ‘dating’ van de foetus plaatsvinden. Op die manier kan de verwachte bevallingsdatum zo correct mogelijk worden bepaald.

Voor gynaecologische of verloskundige problemen die buiten haar expertiseveld liggen (zoals vruchtbaarheidsbehandelingen en oncologische problemen), werkt ze samen met de gynaecologen van de UZ Leuven, naar wie ze dan gericht doorverwijst.

Share