Specialisten info

U kan hier een overzicht vinden van alle specialismen en een lijst van alle specialisten met de vermelding van hun interessegebied, welke technische onderzoeken kunnen uitgevoerd worden en aan welke ziekenhuizen de specialisten nog verbonden zijn. klik hier

 Uurrooster Leuven

 Uurrooster Wezembeek-Oppem

 

Specialisten in de kijker

Pneumologie


Dr. Julie Craps, dr. Nele Desie en dr. Nikolaas De Maeyer (van links naar rechts) zijn alle drie pneumoloog, met een bijzondere bekwaming in de respiratoire oncologie. Ze studeerden allemaal af aan de KU Leuven: dr. Desie en dr. Craps in 2015, dr. De Maeyer een jaartje later in 2016. Ze behandelen alle facetten van de pneumologie: obstructief longlijden, respiratoire infecties, allergieën van de luchtwegen, diagnose en behandeling van long- en longvlieskanker, maar ook veel voorkomende klachten zoals onverklaarde dyspnee en chronische hoestklachten. 

Alle drie de artsen zijn geconventioneerd en werken sinds 2019 ook in MCH. 

Dr. Craps werkt als staflid in het Heilig Hart ziekenhuis te Lier en doet elke donderdagnamiddag raadpleging in MCH te Leuven. 

Dr. Desie werkt elke donderdagvoormiddag in MCH te Wezembeek-Oppem. Als hoofdactiviteit is ze staflid op de dienst pneumologie te RZ Heilig Hart Leuven.

Op maandagvoormiddag is dr. De Maeyer werkzaam te MCH Leuven. Zijn hoofdactiviteit ligt eveneens in het RZ Heilig Hart Leuven. Daarnaast doet hij nog een consulentschap op de asthma-COPD raadpleging te UZ Leuven.

Alle drie de artsen vinden laagdrempelig overleg tussen huisarts en specialist zeer belangrijk. Naast een adequate briefwisseling, kan u hen dan ook bereiken via volgende weg:

Dr. Craps: via onthaal MCH

Dr. Desie: via onthaal MCH of rechtstreeks in Heilig Hart

Dr. De Maeyer: via onthaal MCH Leuven of rechtstreeks in Heilig Hart


Zij grijpen deze gelegenheid graag ook even aan, om te laten weten dat zij in samenwerking met Zorgzaam Leuven aan het kijken zijn of/hoe zij verwijzingen voor spirometrie in dit zorgprogramma praktisch kunnen uitwerken. 

Share