Specialisten info

U kan hier een overzicht vinden van alle specialismen en een lijst van alle specialisten met de vermelding van hun interessegebied, welke technische onderzoeken kunnen uitgevoerd worden en aan welke ziekenhuizen de specialisten nog verbonden zijn. klik hier

 Uurrooster Leuven

 Uurrooster Wezembeek-Oppem

 

Specialist in de kijker - Mevr. Lieve Druppel

Lieve Druppel is psychologe en psychotherapeute. Ze werkt in het MCH te Leuven sinds 2009. Zij houdt consultatie op maandag-, donderdag- en vrijdagvoormiddag.

Ze genoot haar opleiding tot psychologe aan de K.U. Leuven en volgde nadien bijkomende opleidingen in de Systeemtherapie aan het Communicatiecentrum van het UZ Leuven en in de Oplossingsgerichte Cognitieve Therapie aan het Korzybski Instituut te Brugge. Verder verdiepte ze zich in Hypnotherapie (basisopleiding VHYP – Kortenberg), in Mindfulness en in Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Na haar opleiding werkte mevrouw Druppel onder meer in een Centrum Levens- en Gezinsvragen en in een Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) waar ze verder ervaring opdeed in ambulante psychologische en psychotherapeutische begeleiding. 

Geleidelijk evolueerde haar werk binnen het CAW naar meer leidinggevend en superviserend. Omdat haar passie toch vooral bij het patiëntenwerk lag, koos ze er in 2007 voor om volledig te werken als zelfstandig psychologe/ psychotherapeute, eerst enkel in een privépraktijk, vanaf 2009 ook in het MCH.

Lieve Druppel verzorgt in MCH Leuven de raadpleging klinische psychologie. Zowel patiënten die voldoende hebben aan een korte interventie of oriëntatie, als patiënten die nood hebben aan een langdurig therapeutisch proces, kunnen bij haar terecht.

Patiënten worden individueel gezien of indien nodig, samen met belangrijke anderen (koppel, gezin…). De doelgroep zijn jongvolwassenen vanaf 16 jaar, volwassenen en ouderen.

Patiënten kunnen met een brede waaier aan problematieken terecht waaronder:

- persoonlijke en emotionele problemen

- stemmings- en angstproblemen

- verwerkings- en aanpassingsproblemen, rouw

- stress, burn-out, werkgerelateerde problemen

- psychosomatiek, CVS, fibromyalgie

- relationele problemen

Er wordt in de gesprekken gestreefd naar een professioneel maar tevens authentiek en menselijk contact. Dit primeert op technieken hoewel die indien nodig ook een plaats kunnen krijgen binnen de begeleiding.

Momenteel wordt enkel een beperkte terugbetaling voorzien vanuit de verschillende mutualiteiten.

Share