Specialisten info

U kan hier een overzicht vinden van alle specialismen en een lijst van alle specialisten met de vermelding van hun interessegebied, welke technische onderzoeken kunnen uitgevoerd worden en aan welke ziekenhuizen de specialisten nog verbonden zijn. klik hier

 Uurrooster Leuven

 Uurrooster Wezembeek-Oppem

 

Specialist in de kijker - dr. Nancy Verdonck

Dokter Nancy Verdonck is oogarts en houdt consultatie in MCH Wezembeek-Oppem sinds 2004. 

In 2000 promoveerde zij als arts aan FUNDP Namur en aan de KU Leuven, daarna specialiseerde zij zich als oogarts gedurende 4 jaar in UZ Leuven waarbij 1 jaar opleiding in Engeland als cataract- en ooglidchirurgie. Dr. Nancy Verdonck kreeg in haar 6de jaar Algemene Heelkunde de mogelijkheid om een oogarts te assisteren bij een cataractingreep en ze was onmiddellijk verkocht. De nauwkeurigheid en precisie boeiden haar enorm. 
Haar ziekenhuisactiviteit (opereren) is gevestigd in Chirec Delta te Oudergem en Basilique te Ganshoren, consultaties houdt ze in haar privé praktijk Woluwe Vision en in MCH Wezembeek-Oppem. 

Haar passie ligt vandaag de dag nog altijd bij de cataractchirurgie. Sinds 2019 leidt dokter Nancy Verdonck ook assistenten op in het wetlab en de operatiezaal. Deze chirurgie vraagt veel concentratie en je kan je telkens verder perfectioneren: astigmatisme meecorrigeren, multifocale implantlens gebruiken,enz. De dankbaarheid van de patiënten als ze hun zicht terug hebben maakt de postoperatieve raadplegingen erg aangenaam.

Haar tweede passie is de behandeling van leeftijdsgebonden maculadegeneratie. Door de snelle diagnose en de agressieve behandeling met intravitreale injecties kunnen de patiënten hun zicht en zelfstandigheid langer behouden. Door het streven naar de maximale interval tussen de injecties word gestreefd naar optimaal comfort van de patiënt. 

Consultatie-uren: woensdag namiddag en vrijdag voormiddag
Share