Specialisten info

U kan hier een overzicht vinden van alle specialismen en een lijst van alle specialisten met de vermelding van hun interessegebied, welke technische onderzoeken kunnen uitgevoerd worden en aan welke ziekenhuizen de specialisten nog verbonden zijn. klik hier

 Uurrooster Leuven

 Uurrooster Wezembeek-Oppem

 

Specialist in de kijker: dr. Hozan Mufty

Hozan Mufty is vaatchirurg en werkzaam in MCH Leuven sinds 2018. Hij promoveerde als arts in 2009. Zijn specialisatieopleiding als algemeen chirurg volgde dr. Hozan Mufty in Jessa Hasselt, AZ Damiaan Oostende en UZ Leuven. Voor zijn bijkomende opleiding tot vaatchirurg werd hij opgeleid in UZ Leuven en werkte hij gedurende een jaar als vasculaire fellow in Nürnberg, Duitsland, waar hij zich onder leiding van prof. dr. E. Verhoeven verdiepte in de endovasculaire behandeling van aorta aneurysmata.

Hij publiceerde verschillende wetenschappelijke artikels en gaf al meerdere presentaties op internationale congressen. Dr. Mufty werkt momenteel aan een doctoraat waarbij hij onderzoek doet naar de rol van coating van vasculaire prothesen in de preventie van infectie.

Sinds augustus 2017 is hij werkzaam als vaatchirurg in UZ Leuven. De focus van zijn werk ligt op de arteriële pathologie in het algemeen en de aortachirurgie in het bijzonder. 

De laatste jaren kent  de vaatchirurgie een shift naar meer endovasculaire behandelingsmogelijkheden. Dit geldt zowel voor ‘eenvoudige’ vernauwingen in de bloedvaten als voor complexere aneurysmata in de thoracoabdominale aorta. In UZ Leuven is er een goede ervaring met zowel de open als endovasculaire technieken, waardoor steeds in overleg met de patiënt gekozen wordt voor de voor hem/haar best passende techniek na grondig afwegen van de  voor- en nadelen van alle operatieve opties.

Naast het operatieve luik, zijn de cardiovasculaire preventiemaatregelen ook van primordiaal belang voor de vaatpatiënt. Ook hier heeft Dr. Mufty aandacht voor en zal dan ook steeds advies geven over bijkomende medicamenteuze of andere maatregelen die kunnen genomen worden ter optimalisatie.

Ook in MCH ligt het accent voor dr. Hozan Mufty op de arteriële vaatpathologie. Hij hecht veel belang aan een goede communicatie met de huisarts en de patiënt. U kan dr. Mufty gemakkelijk bereiken voor advies.

Hozan.mufty@uzleuven.be

Consultatie-uren: donderdag van 08.30 uur tot 13.00 uur.Share