Specialisten info

U kan hier een overzicht vinden van alle specialismen en een lijst van alle specialisten met de vermelding van hun interessegebied, welke technische onderzoeken kunnen uitgevoerd worden en aan welke ziekenhuizen de specialisten nog verbonden zijn. klik hier

 Uurrooster Leuven

 Uurrooster Wezembeek-Oppem

 

Specialist in de kijker -  mevr. Catharina Homsma

Mobiele Diëtetiek

Op 17 juni 2019 zijn wij van start gegaan met het project Mobiele Diëtetiek voor mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen omwille van hun leeftijd, ziekte of aandoening en nood hebben aan voedings- en dieetadvies. Catharina Homsma, één van onze diëtisten, die sinds september 2018 werkzaam is voor MCH. 

Catharina promoveerde in de voedings-wetenschappen in 1991 aan de University of Strathclyde (Glasgow, Schotland). Daarna was zij achtereenvolgens werkzaam in:

·         Een zuivel onderzoeksinstituut (Hannah Research         Institute, Ayr, Scotland)
·         Een voedingsingrediënten bedrijf (Cargill R&D Centre Europe, Vilvoorde, België) van 2004-2018

Haar interesses in voeding breidde zich verder uit en in 2018 behaalde zij haar diploma als erkend diëtist aan het UCLL (Campus Gasthuisberg). Zij heeft nu een eigen praktijk. Voor de mobiele diëtetiek geeft zij consultaties aan huis. 
Huisartsen kunnen patiënten doorverwijzen naar de mobiele diëtetiek bij overgewicht en obesitas, verstoorde bloedsuikerwaarde, diabetes I en II, dyslipidemie, hart- en vaatziekten, nierfunctiestoornissen, metabole stoornissen, voedselallergieën en intoleranties, ondervoeding of het risico erop, kanker, eetstoornissen, kauw- en slikproblemen en spijsverteringsstoornissen. Ook voor en na een ziekenhuisopname en bij zwangerschap of lactatie staat de mobiele diëtetiek paraat. Voedingsadvies wordt in het Nederlands of Engels gegeven.

Bij beperkte mobiliteit zijn mensen meestal niet in staat om zelf het eten te koken of in te kopen en daarvoor afhankelijk van naasten, thuiszorg, maaltijdbedeling aan huis en/of opvangcentra. Als diëtist ben je betrokken in de omkadering van de patiënt en werk je samen met de verschillende partijen om zo te komen tot een zo goed mogelijke oplossing voor het maken van nieuwe aanpassingen in het voedingspatroon van de patiënt. 


Share