Specialisten info

U kan hier een overzicht vinden van alle specialismen en een lijst van alle specialisten met de vermelding van hun interessegebied, welke technische onderzoeken kunnen uitgevoerd worden en aan welke ziekenhuizen de specialisten nog verbonden zijn. klik hier

 Uurrooster Leuven

 Uurrooster Wezembeek-Oppem

 

Specialist in de kijker: dr. Ronny Roelants

Ronny AM Roelants is longarts, werkzaam in MCH Wezembeek sinds 2002. Hij studeerde af als arts aan de KU Leuven in 1989 waar hij de medische opleiding inwendige geneeskunde en longziekten volgde. Nadien kreeg hij nog een bijkomende opleiding invasieve procedures in CHU Marseille.

Dr. Ronny Roelants is actief in de Europaziekenhuizen Brussel (campus ST-Elisabeth) sinds 1995. Uiteraard wordt in geval van noodzaak tot een verdere exploratie en of opname in het ziekenhuis, rekening gehouden met de wensen van de patiënt en behandelende arts, wat betreft ziekenhuiskeuze.

Pneumologie als discipline behelst een uitgebreid gamma aan aandoeningen: COPD en bronchiaal astma, pulmonale oncologie en infectiologie, interstitiële longziekten, pleurale aandoeningen trombo-embolische fenomenen, pulmonale hypertensie. Vooral de laatste jaren is er een exponentiële groei aan therapeutische mogelijkheden.

Benevens klinisch onderzoek, digitale zuurstofsaturatiemeting en RX thorax, is het basis longfunctieonderzoek uitgevoerd in MCH, een belangrijke en eenvoudige stap in de differentieel diagnose bij symptomen zoals hoest, dyspnoe, thoracale druk, recidiverende bronchitis,... en vormt het vaak een leidraad voor de dosisintensiteit van medicamenteuze behandeling (obstructieve longaandoeningen, interstitiële pathologie).

In het kader van eigen ervaringen is er ook een persoonlijke interesse in de gevolgen en de preventie van mogelijke verwikkelingen van verblijf op grote hoogte (hypoxie), zoals bij trektochten, beklimmingen en expedities.

Consultatie-uren: donderdag van 14 uur tot 18.30 uur.

Share