Specialisten info

U kan hier een overzicht vinden van alle specialismen en een lijst van alle specialisten met de vermelding van hun interessegebied, welke technische onderzoeken kunnen uitgevoerd worden en aan welke ziekenhuizen de specialisten nog verbonden zijn. klik hier

 Uurrooster Leuven

 Uurrooster Wezembeek-Oppem

 

Specialisme in de kijker: radiologie MCH Leuven

Enkele nieuwtjes op onze afdeling radiologie:

Met de levering van het nieuwste high-end echo toestel kan MCH Leuven zeggen dat het op gebied van echo, de beste zorgen kan bieden aan zijn patiënten. Er is vooral een grote stap voorwaarts gezet op gebied van beeldkwaliteit, zowel wat betreft resolutie als de differentiatie tussen de verschillende weefsels.

Vanaf 7 januari 2019 zal het werkschema van onze radiologen in Leuven wijzigen. Zo zal dr. Alex Schrijvers werken op maandag en donderdag en dr. Floris De Munck zal werken op dinsdag, woensdag en vrijdag. Verder werken zij afwisselend op zaterdag voormiddag. 

Graag stellen we onze radiologen aan u voor:

Dr. Alex Schrijvers promoveerde als arts aan de KUL in 1979 en specialiseerde in de medische beeldvorming aan de KUL en aan de universiteit van Essen in Duitsland. Daar volgde hij ook een gedeeltelijke opleiding in radiotherapie en nucleaire geneeskunde.

Na zijn terugkeer werkte hij in Sankt Nicolaus hospital in Eupen, in Mechelen, in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en sinds 2008 in MCH Leuven. Dr. Schrijvers is opgeleid als all-round radioloog met bijzondere interesse in de osteo-articulaire radiologie. Elk onderzoek voert hij uit met oprechte empathie voor het welzijn van de patiënten.

Regelmatig doet hij echografisch geleide cytologische puncties om snel tot een juiste diagnose te kunnen komen. Hij hoopt nog lange tijd als radioloog verder te kunnen werken. 


Dr. Floris De Munck promoveerde als arts aan de VUB in 2008 en voltooide zijn specialisatie in de radiologie in 2013 aan de VUB. Tijdens de 5 jaar van zijn opleiding liep hij stage in het Middelheim ziekenhuis in Antwerpen (2 jaar), het UZ Brussel (2 jaar) en het AZ Sint-Lucas in Gent (1 jaar).

Na zijn opleiding werkte hij 2 jaar in Moeskroen en sinds 1 juli 2015 in MCH Leuven. Hij is ook consulent in het UZ-Brussel waar hij 1 dag per week werkt. Dr. De Munck is opgeleid als algemene radioloog met bijzondere interesse in de osteo-articulaire radiologie.

Op de VUB doet hij voornamelijk CT onderzoeken. Het nauw patiënten contact in echografie is voor hem zeer belangrijk. Voor vragen in verband met een uitgevoerd onderzoek of wat een geschikt onderzoek is kan u hem steeds contacteren.Share