Specialisten info

U kan hier een overzicht vinden van alle specialismen en een lijst van alle specialisten met de vermelding van hun interessegebied, welke technische onderzoeken kunnen uitgevoerd worden en aan welke ziekenhuizen de specialisten nog verbonden zijn. klik hier

 Uurrooster Leuven

 Uurrooster Wezembeek-Oppem

 

Specialist in de kijker - Dr. Priska Tijdhof

Dr. Priska Tijdhof is gynaecoloog en werkt sinds 2009 in MCH te Wezembeek-Oppem.

Zij is geboren in Nederland en woonde daar tot ze aan haar studies geneeskunde begon in 1996 aan de KU Leuven. In 2008 studeerde zij af als arts-specialist in de gynaecologie-verloskunde in UZ Leuven.

Na haar werkervaring in Ghana als gynaecoloog, startte zij in 2009 in MCH Wezembeek-Oppem en in Kliniek Sint Jan te Brussel. Via de UCL en Erasmus heeft zij een bijkomende opleiding obstetrische echografie gevolgd. Bovendien is zij ook stagebegeleider van de geneeskunde stagiairs van de KUL en de VUB.

Haar aandachtsgebieden in MCH zijn verloskunde, echografie en benigne gynaecologie. Een laag risico zwangerschap kan prima opgevolgd worden in MCH, inclusief de 3 trimester echografische onderzoeken. Een hoog-risico zwangerschap kan opgevolgd worden in het ziekenhuis gecombineerd met MCH, afhankelijk van de ernst van de pathologie. Uiteraard kan de opvolging in samenspraak met de huisarts gebeuren.

Dr. Tijdhof vindt het belangrijk dat zwangere patiënten bijkomende informatie, voorbereiding en begeleiding krijgen, zoals o.a. prenatale kinesitherapie en prenatale consultatie met een vroedvrouw. Gezien de kortverblijven in het ziekenhuis wordt aangeraden om prenataal al contact te leggen met een vroedvrouw voor postnatale opvolging thuis na ontslag.

Tevens wordt aangemoedigd dat een zwangere patiënt (met haar partner) minstens één keer een informatiesessie volgt in het ziekenhuis waar zij wenst te bevallen (tenzij het in Kliniek St Jan is), zodat de patiënt haar dossier prenataal kan bekeken worden.

Kliniek Sint Jan heeft het label BFHI (Baby Friendly Hospital Initiative), waar zij ook sterk bij betrokken is. De kliniek  beschikt over een heel enthousiast team vroedvrouwen, waarvan ongeveer de helft Nederlandstalig is.

Zij houdt consultatie op woensdag van 8.30u tot 16.30u.

Share