Specialisten info

U kan hier een overzicht vinden van alle specialismen en een lijst van alle specialisten met de vermelding van hun interessegebied, welke technische onderzoeken kunnen uitgevoerd worden en aan welke ziekenhuizen de specialisten nog verbonden zijn. klik hier

 Uurrooster Leuven

 Uurrooster Wezembeek-Oppem

 

Specialist in de kijker: dr. Steven Petronilia

Dr. Steven Petronilia is orthopedist en houdt consultatie in MCH Wezembeek-Oppem sinds februari 2017.

Zijn studie geneeskunde heeft hij afgerond aan de Universiteit Leiden. Hierna heeft hij als vrij assistent gewerkt, onder andere op Curaçao waar hij relatief veel ervaring opgedaan heeft, zeker op het gebied van de traumatologie. Hierna heeft hij zijn specialisatie orthopedie genoten aan het UZ Gent.

Zijn interessegebieden zijn algemene traumatologie, de heup en de wervelzuil. Tijdens de laatste drie stagejaren is daar ook de tumorchirurgie bij gekomen. Hij is ook één dag in de week in het UZ Gent werkzaam als consulent tumorchirurgie.


Rugproblemen zijn één van de meest voorkomende aandoeningen in de dagelijkse praktijk van een arts. Volgens dr. Petronilia betekent zeker niet dat je alle patiënten moet opereren. Hij is overtuigd dat rugklachten, mits goed in team aangepakt, goed conservatief behandeld kunnen worden. Door dit optimaal te doen, filter je automatisch de chirurgische indicatie eruit.

Ook heuppathologie komt steeds meer voor bij steeds jongere, en actieve oudere mensen. Niet iedereen moet direct een gewricht vervangende operatie ondergaan. Er zijn ook veel aandoeningen in en rond de heup die in eerste instantie conservatief behandeld kunnen worden (tendinopathieën, bursitiden, spierscheuren, etc.). 

De uitdaging zit juist in het zoeken naar de aandoening en de juiste behandeling voor te stellen. Soms betekent dit dat je iets langer bezig zijn met iemand, maar als de oplossing gevonden wordt zijn dit juist de meest dankbare patiënten.

Consultatie-uren: dinsdag van 9u tot 12.00u en vrijdag van 14u tot 17.30uShare