Nieuwe specialist in Wezembeek-Oppem

Op 26 september 2018 start dhr Sam Van de Schoot zijn raadpleging neuropsychologie en cognitieve oppuntstelling in MCH Wezembeek-Oppem.

Dhr. Sam Van de Schoot studeerde in 2011 af aan de KU Leuven. Hij behaalde een master in Klinische Psychologie. Tijdens zijn loopbaan verdiepte hij zich in de psycho-neuro-oncologie (Harvey Cushing Center) en voltooide hij in 2017 de opleiding "permanente vorming in de klinische neuropsychologie" (VUB/UGent/KU Leuven). Tevens volgde hij een opleiding tot Gerechtelijk Expert aan de UGent en staat opgenomen in het register van de gerechtelijke experten.  (http://www.law.ugent.be/gandaius/dbase/)


Dhr Sam Van de Schoot heeft interesse in de neurodegeneratieve aandoeningen. Niet-Aangeboren Hersenletsel en congenitale aandoeningen en heeft heden een zelfstandige activiteit aan het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst en op ambulante basis in samenwerking met doorverwijzers in de regio Leuven.

Neuropsychologisch onderzoek kan op 2 manieren:

Neurologisch onderzoek in het kader van een vermoeden van dementie gebeurt in opdracht van de neuroloog, neuropsychiater of geriater. Dit onderzoek kan enkel bij patiënten die hen consulteren met een gemotiveerde schriftelijke doorverwijzing van hun behandelende huisarts of specialist. Het neuropsychologisch onderzoek in het kader van een vermoeden van dementie wordt, mits verwijzing, volledig terugbetaald door het RIZIV. In functie van de uitgebreidheid van het onderzoek wordt er een bijkomend honorarium van 50 euro gefactureerd.

Neuropsychologisch onderzoek zonder voorafgaandelijk vermoeden van dementie kan eveneens worden uitgevoerd maar wordt niet terugbetaald door het RIZIV. Het onderzoek duurt twee uur en de opmaak van een uitgebreid verslag neemt nog een uur in beslag. Het tarief voor dit niet terugbetaald onderzoek bedraagt 140 EUR.

Raadpleging: woensdag van 13u30 tot 18u30


Share