Specialisten info

U kan hier een overzicht vinden van alle specialismen en een lijst van alle specialisten met de vermelding van hun interessegebied, welke technische onderzoeken kunnen uitgevoerd worden en aan welke ziekenhuizen de specialisten nog verbonden zijn. klik hier

 Uurrooster Leuven

 Uurrooster Wezembeek-Oppem

 

Specialist in de kijker

Deze maand zetten we graag het diabetesteam van MCH Wezembeek-Oppem voor u in de kijker. 
In dit zorgmodel wordt veel aandacht besteed aan partnership: ook de patiënt moet zich voelen als een deelnemer in een team. Een goede samenwerking met de huisarts als coördinerend teamlid is essentieel.

Het diabetesteam bestaat uit 3 specialisten: dr. Defoer, dr. Mortelmans en dr. Wouters, de verpleegkundige-diabeteseducator Marleen Goossens, de podologe Ellen Busschots en diëtistes Katrien Meersseman en Aïsha Coenen. Er is een nauwe samenwerking met voornamelijk de cardioloog en oftalmoloog. Indien nodig worden ook de vaatchirurg, dermatoloog, orthopedisch chirurg of  neuroloog betrokken bij de zorgverlening.

Dr. Defoer Francine is arts-specialist inwendige geneeskunde met specialisatie in endocrinologie-diabetologie. Zij kreeg haar medische opleiding aan de VUB. Sinds mei 2015 maakt zij deel uit van het diabetesteam. Zij behandelt voornamelijk patiënten met diabetes type 2, indien geïndiceerd, kunnen deze patiënten opgenomen worden in het zorgtraject diabetes. Als diabetoloog werkt zij eveneens in het AZ Jan Portaels waar ze zowel type 2 als type 1 diabetes patiënten kan includeren in de diabetes conventie en verder opvolgen. Ook patiënten met schildklieraandoeningen of andere hormonale problemen, osteoporose evenals lipieden problematiek kunnen bij haar terecht.
Consultatie-uren: dinsdag van 14 uur tot 18 uur.

Dr. Mortelmans Katrin is arts-specialist inwendige geneeskunde met specialisatie in endocrinologie-diabetologie. Zij kreeg haar medische opleiding aan KU Leuven. In  MCH ligt haar focus op de diabetespatiënt (type 1 + type 2) en vooral binnen het zorgtraject. Uiteraard zijn patiënten buiten zorgtraject ook welkom. Voor schildklierpathologie en andere endocrinologische pathologie vraagt ze de patiënten te verwijzen naar het Heilig-Hartziekenhuis in Leuven.
Consultatie-uren: dinsdag van 10 uur tot 13 uur.

Dr. Wouters Raymond is arts-specialist inwendige geneeskunde met specialisatie diabetologie. Hij kreeg zijn medische opleiding  aan de KU Leuven. Zijn beroepsactiviteit behelst diabetes mellitus type 2 en algemene inwendige geneeskunde. Multidisciplinaire raadpleging met de verpleegkundige-diabeteseducator, diëtiste en andere collega’s  op vraag van de huisarts.
Consultatie-uren: dinsdag en vrijdag  van 8.30 uur tot 12 uur.

Mevrouw Marleen Goossens is verpleegkundige van opleiding en  heeft de erkenning als verpleegkundige- diabeteseducator. Zij is in de  eerste plaats de coach van de diabetespatiënt type 2 met een voortraject of een zorgtraject diabetes .Vaardigheden zoals glycemiecontrole, insuline-injectie, voetzorg worden aangeleerd op maat van de patiënt. Thuiseducaties staan ook op het programma voor de minder mobiele diabetici.

Consultatie-uren:  woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 16 uur.

Katrien Meersseman en Aïsha Coenen zijn diëtist van opleiding. Katrien Meersseman houdt consultatie op maandag van 12u tot 16u en woensdag van 9u30 tot 13u30. 
Aïsha Coenen  houdt raadpleging op vrijdag van 8.30 uur tot 16 uur.

Bij de diëtistes kunnen patiënten terecht voor het aanpassen en opvolgen van voedings- en leefgewoontes bij diabetes. Katrien Meersseman heeft bijzondere bekwaamheid op gebied van sportbegeleiding. Aïsha Coenen is erkend als diabeteseducator.

Bij Ellen Busschots kan de patiënt terecht voor behandelingen van diabetesvoetproblematiek. 
Consultatie-uren:  maandag 8.30 uur tot 13 uur en vrijdag 12.45 uur tot 18.45 uur.

Share